Tuesday, April 4

moh ke pan pacific, kl

dah lama tak jenguk pwtc
dah lama tak jenguk mall
lagi lama tak jenguk pan pacific

pameran buku tak sempat nak pegi dek sebab byk urusan di rumah.
kali terakhir jejak Pan Pacific Hotel adalah beberapa tahun dulu. semenjak pindah ke mid valley, the mall leisure langsung tak jejak.

tapi...

hari ni dan esok bersempena kursus 'Managing Protocol Issue' bertempat di Pan Pacific, sekali lagi tempat ini ku lawati. kursus berkenaan protokol rasmi ketika menjemput pembesar2 negara.

aku memang tak terlibat secara langsung kalau ada majlis2 dianjurkan di tempat kerjaku. selalunya jadi 'pelakon tambahan aje'. kursus sebegini banyak memberi pendedahan awal kepada perkara2 yang tak pernah diambil tahu sebelum ni.

kursus dikendalikan oleh pegawai berkaitan yang sememangnya mahir dengan selok belok majlis rasmi. banyak pengalaman menarik dikongsi bersama.

baru ku tahu tengkolok agong bernama Dendam Tak Sudah. tengkolok sultan terengganu dan kelantan ada bau2 budu heheee

11 comments:

Azwa said...

Melor,

wahhh...bagus pengetahuan tu melor...jom la kongsi bersama kat blog melor nie..

zino said...

apasal le dia dendam2 tu ya hehe..

Dewi Sutra said...

hahahahaha.....ada bau budu? kalau bau ketiak lagi tak lalu. tengkolok sultan brunei plak macam2 bau ada.....

zino said...

dewi
mau minyak kot hehe

Zareda said...

bukan bau minyak.. bau money.. money.. hehehhe

bagus kursus protokol ni.. banyak faedahnya

juita said...

ish, power betul hidung melor ye, siap boleh hidu bau budu lagik..hehehehe

ainnur said...

kursus protokol? besh tu....

Anonymous said...

pelakon tmbahan erks? baper tape erk? kekekek

Ly niee :D

zino said...

dah kena penyakit M ke ni? hehe

juita said...

Selamat berkursus! Tengkolok pun pandai nak berdendam ek...

bahtiar said...

ye pernah baca nasihat gini. tapi amalkan sekejap je.. hish kena selalu diperingatkan ni...